Havnevejr logo  Havnevejr   

Hjælp og tips

Når siden åbnes henter et program det aktuelle vejr fra havnens vejrstation og viser det som et billede med instrumenter for de enkelte parametre.
     Hvis billedet ikke dannes, kan det skyldes at computeren ikke har Adobe Flash Player installeret.
Programmet er gratis og kan hentes fra denne web adresse Klik her for at hente og installere Flash Player fra Adobe

Følg instruktionerne for download og installering. Der kommer en del advarsler under download og installation, men man kan roligt godkende installationen. Flash Player er et program der leveres af Adobe og dermed på linje med Adobes reader, som de fleste bruger til at læse pdf-filer. Man kan fravælge nyhedsbrev, men tilvælge automatisk check for opdateringer.

For brugere af iphone og ipad samt andre enheder, der ikke kan køre Falsh.
     Der findes forskellige browsere, der kan kompensere for problemet med manglende Flash. Et af disse er Photon. Det behandler data på serveren og omdanner billedet til et format som iphone og ipad kan håndtere, hvorefter resultatet streames til enheden. Det gør browseren noget langsom, men det gør at sider med Flash kan læses.
En søgning på "Photon" i app-store vil i øvrigt angive andre muligheder

Et meget lille billede kan skyldes uoverensstemmelser mellem versioner af Internet explorer og vejr-programmet
     Problemet kan i de fleste tilfælde løses ved at bruge kompatibilitetsvisning. Vælg "Funktioner" og marker "Kompatibilitetsvisning". Ofte skal siden genindlæses for at få den rigtige visning.

Netbooks og andre "små" computere
     På nogle de små computere, de såkaldte netbooks, kan problemet med et lille vejrbillede ikke løses ved at vælge kompatibilitetsvisning. Man kan i stedet bruge zoom-funktionen og sætte den til f.eks. 75%. Dervid bliver vejrbilledt forholdsvis større. Brug desuden funktionen "fuld skærm" som beskrevet nedenfor. Der arbejdes på at finde en løsning.
Fuld skærm
     Man kan få vejrbilledet til at fylde hele skærmen ved at klikke på "Fullscreen" nederst til venstre. Tryk på Escape på tastaturet for at vende tilbage til normal visning.
NB: Denne funktion kræver en Flash player version v9.0.28.0 eller nyere.
Enheder
     Systemet er sat til at vise metriske enheder. Hvis man foretrækker andre enheder f.eks. vindhastighed i knob, kan man klikke på "Enheder" og vælge de enheder man foretrækker. Markerer man feltet "Gem" vil computeren huske ændringerne til næste gang man åbner vejrsiden.
Grønt, gult og rødt blink ud for stationsnavnet
     Den blinkende "lysdiode" til venstre for stationsnavnet angiver at:
   - Grønt: Systemet fungerer normalt
   - Gult: Systemet forsøger at hente data
   - Rødt: Alle data modtaget
Når der står "Ingen data siden (klokkeslæt) betyder det at de nyeste data er hentet på det tidspunkt. Programmet henter data oftere end vejrstationen uploader data, derfor vil et antal af opdateringerne ikke give nye data.
Sprog
     Det program, der danner vejrbilledet er lavet i New Zealand, og sroget er derfor engelsk.
Det kan indstilles til dansk, men som det fremgår er det ikke alle steder, teksten er oversat, og ikke alle steder, hvor oversættelsen er helt korrekt. Jeg kan kun beklage på forfatterens vegne.   Luk siden for at komme returKommentarer til denne side modtages gerne på bsb@bsbiosystems.com